Ресейлік қаймақта мәлімделген сипаттамаларға сәйкессіздік анықталды
28.04.2021

 

 

Ресейлік қаймақта мәлімделген сипаттамаларға сәйкессіздік анықталды

 

2021 жылдың 16 сәуірінде Орал қаласында өнім қауіпсіздігін бақылау аясында Татарстан Республикасы өндірісінің «Село Зеленое» қаймағы алынды. «Ұлттық сараптама орталығының» зертханаларында жүргізілген микробиологиялық зерттеудің нәтижесі 1х103 КОЕ/г сүт қышқылы бактерияларының құрамын көрсетті. КО ТР 033/2013 «Сүт және сүт өнімдерінің қауіпсіздігі туралы» сәйкес дайын өнімде сүт қышқылы микроорганизмдерінің жалпы құрамы оны айналымға шығару кезінде кемінде 1Х107 КОЕ/г құрауы тиіс. .Бұл жағдайда сәйкессіздік өндірушінің жұмысындағы қателіктерді көрсетеді.

 

Табиғи қаймақты таңдау бойынша кеңестер

 

·       Қаймақтың сақтау мерзімі 14 күннен аспауы керек. Егер сіз сақтау мерзімі 7 күн болатын қаймақ тапсаңыз, одан да жақсы.

·       Егер пакете сақтау мерзімі екі аптадан бірнеше айға дейін болса, сақболыңыз. Бұл қаймақ өнімі немесе өндіруші қаймақты жоғары температурада өңдеп , оны сау сүт қышқылы бактерияларынан айырады.

·       Егер қаптамада өнімді +2- ден +20°қа дейін сақтауға болатындығы айтылған болса, онда сіз табиғи өнім емессіз.

·       Үйдегі сапа сынағы: ыстық су стаканындағы табиғи емес өнім бірден    ерімейді, бірақ түбіне түседі.

 

 

Фотогалерея